Zuiddijk 80, Sint Philipsland, Tel. 0167-764027

Project Overlasko Konstructie Nieuwdorp

Project Overlasko Konstructie Nieuwdorp

Overlasko Konstructie is een constructie bedrijf voor groot- en klein metaalwerk in het Zeeuwse Nieuwdorp. Bij het eerste bezoek aan het bedrijf stonden we versteld van de enorme constructies die hier gerealiseerd worden. Verschillende grote bedrijven zoals Heerema Offshore laten hier hun metaalconstructies realiseren.

Overlasko was op zoek naar een bedrijf die de huidige verlichting kon aanpassen naar energiezuinige LED verlichting. Het doel was helder: de lichtopbrengst moest verbeterd worden en de verbruikskosten moesten verminderd worden. In de eerste instantie was dit een eenvoudig en goed uitvoerbaar plan. Door de hoogte en hoogteverschillen van de gebouwen en het gebruik van grote gevoelige machines moest er echter een ander plan bedacht worden. Van Dijke Verlichting mocht hierin meedenken.

In verband met de hoogte van de bedrijfsgebouwen hebben we met verschillende armaturen gewerkt. Als eerste hebben we de werkplaats aangepakt waar machines onderhouden worden en waar het fijnere metaalwerk wordt gedaan. Door de hoge eisen aan de lichtopbrengst moest er een armatuur komen met een hoog lumen output en van hoge kwaliteit. We hebben daarom gekozen voor armaturen met een lumen output van 6800 lumen per armatuur. De hoge gebouwen hebben we voorzien van armaturen die een output hebben van 25.000 lumen per armatuur als vervanger voor de huidige gasontladingslampen. Verder hebben we de kantoren voorzien van LED panelen. Bekijk de foto’s om een indruk te krijgen van de ruimtes en de verlichting.

 

Overlasko 3 Overlasko

© Van dijke verlichting 2023 | disclaimer | realisatie: Cannect Webdiensten | Ontwerp: Ontwerp Studio Rottier